Weblog

Această secţiune conţine toate tipurile de date cartografice atât analogice cât şi digitale. Pagina este în continuă evoluţie, deoarece tehnologiile folosite sunt foarte noi şi implementarea lor se face mai greu.  

Harta digitală a masivului Ciucaş

Harta digitală a Ciucaşului se află momentan în lucru. Aici puteţi urmări în timp real progresul acestor lucrări. Apăsaţi pe imagini pentru a le mări.

harta Ciucaş topo raster progres digitizare harta Ciucaş progres modelare 3D Ciucaş Progres harta GIS

Mai sus sunt afişaţi paşii pe care i-am urmat pentru digitizarea hărţii topografice a masivului Ciucaş. Harta de plecare este cea afişată mai jos pe pagină, este o hartă topo georeferenţiată în proiecţie cilindrică transversală conforma Gauss – Kruger, sistem de coordonate 1942, cu nivelul de referinţă al altitudinii aflat la nivelul mării Baltice, o scară de 1:25000 (1cm pe hartă = 250m în teren) şi o echidistanţă a curbelor de nivel de 10 m.
Modelul tridimensional va fi folosit pentru creerea de hărţi mai exacte ale zonei şi pentru hărţile pentru GPS ale masivelor Ciucaş şi Grohotiş.

 

Web GIS - hărţi digitale online

Mareşte harta


  Mai sus avem o aplicaţie de webgis pentru masivele Ciucaş, Grohotiş, şi parţial Baiului şi Siriu. Aplicaţia este în curs de dezvoltare şi foloseşte un client OpenLayers 2.7 pe un server GeoServer 1.7.1 Mai multe detalii despre aceste aplicaţii puteţi găsi pe geo-spaţial.org

  Serverul nostru de webgis se poate accesa de aici.

Tot o aplicaţie de webgis este şi Google Maps ilustrată mai jos. Google Maps foloseste serverul propriu


Mareşte harta

Harţile de mai sus vă pot ajuta în pregătirea turelor în maivul Ciucaş. Pentru mai multe informaţii puteţi descărca hărţi, waypointuri, track-uri pentru GPS sau puteţi comanda o hartă turistică tipărită pe hârtie impermeabilă.

 

Hărţi raster (analogice) scanate.


Grohotiş Siriu Ciucaş Ciucaş Baiului


Ciucaş Ciucaş Ciucaş

 
Unele hărţi au marime mare (peste 10 MB) dacă aveţi probleme cu deschiderea lor încercaţi cu click dreapta şi “save target as”. Hărţile le găsiţi şi în secţiunea de download a sitului.

 

Hărţi topografice raster georeferenţiate

Puteţi descărca o hartă topografică a masivului Ciucaş, formată din trei segmente.
Hărţile au scara 1:25.000. Atenţie pe hărţi nu apar marcajele turistice.
Puteţi vizualiza sau descărca hărţile apasând pe ele. Hărţile sunt în format JPG şi au mărimile de aproximativ 4MB.


harta topo
harta topo
Harta 1
Harta 2
Harta 3

Hărţile se pot descărca şi în format TIFF necomprimat, cu o claritate mai bună dar o mărime mai mare a fişierului aproximativ 33 MB.


Puteţi descărca şi fişierele ce conţin informaţiile de georeferenţiere.